Hoe je jouw huisstijl kunt inzetten om jouw merkverhaal te vertellen

Als grafisch ontwerper weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een sterke huisstijl te hebben. Jouw huisstijl is namelijk de visuele identiteit van jouw bedrijf en geeft direct een indruk van wie je bent en waar je voor staat. Maar hoe kun je jouw huisstijl nu inzetten om jouw merkverhaal te vertellen? Ik geef je graag een aantal tips.

  1. Zorg voor een consistent gebruik van jouw huisstijl

Een consistente huisstijl is cruciaal voor het vertellen van jouw merkverhaal. Door consistentie laat je zien dat je professioneel bent en dat je jouw identiteit serieus neemt. Zorg er daarom voor dat jouw huisstijl consistent wordt toegepast op alle communicatiemiddelen, van visitekaartjes tot jouw website en van social media tot advertenties. Hierdoor wordt jouw merkverhaal herkenbaar en krachtig.

  1. Maak gebruik van kleur en typografie

Kleur en typografie zijn twee belangrijke elementen van jouw huisstijl. Ze kunnen helpen om emoties op te roepen en een bepaalde sfeer neer te zetten. Zorg er daarom voor dat jouw kleuren en typografie passen bij jouw merkverhaal en doelgroep. Gebruik bijvoorbeeld een bepaalde kleur om een bepaald gevoel op te roepen, zoals rood voor passie en energie of blauw voor rust en vertrouwen. En kies een lettertype dat past bij jouw merkpersoonlijkheid, zoals een strak en modern lettertype voor een technologiebedrijf of een speels en creatief lettertype voor een kinderopvang.

  1. Laat jouw huisstijl aansluiten bij jouw merkverhaal

Jouw huisstijl moet aansluiten bij jouw merkverhaal. Het moet jouw kernwaarden en unieke eigenschappen weerspiegelen en uitdragen. Denk daarom goed na over wat jouw bedrijf uniek maakt en hoe je dit kunt vertalen naar jouw huisstijl. Is jouw bedrijf bijvoorbeeld duurzaam en milieubewust? Laat dit dan terugkomen in jouw kleurgebruik en materiaalkeuze.

  1. Experimenteer met jouw vormgeving

Als grafisch ontwerper houd ik van experimenteren met vormgeving. Dit kan ook jouw huisstijl ten goede komen. Probeer eens wat anders dan de standaard vormgeving en kijk hoe dit uitpakt. Dit kan zorgen voor een unieke uitstraling die jouw merkverhaal nog beter overbrengt.

  1. Wees herkenbaar en onderscheidend

Als laatste wil ik nog benadrukken hoe belangrijk het is om herkenbaar en onderscheidend te zijn. Laat jouw huisstijl opvallen tussen de massa en zorg ervoor dat jouw merkverhaal blijft hangen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van opvallende kleuren.

Voorbeelden van bedrijven die ik heb geholpen met de huisstijl

Van der meer

Van der meer is een incassobureau en gerechtsdeurwaarder. Ze hebben mij gevraagd om hun huisstijl te updaten en te moderniseren. Vervolgens heb ik gekozen voor een frisse, strakke huisstijl met een helder kleurenpalet. Het logo is veranderd in een moderner ontwerp en de communicatie-uitingen hebben een eigentijdse uitstraling gekregen.

De vernieuwde huisstijl heeft bijgedragen aan het succes van Van der meer doordat het bedrijf nu overkomt als professioneel en betrouwbaar. De huisstijl zorgt voor herkenbaarheid en versterkt het imago van het bedrijf als een incassobureau dat zich inzet voor haar klanten en hun belangen.

Roecoert

Roecoert is een accountantskantoor, het doel was om een huisstijl te ontwikkelen die past bij de kernwaarden van het bedrijf: betrouwbaarheid, deskundigheid en persoonlijke aandacht.

Voor het ontwerp heb ik gekozen voor een strakke en zakelijke uitstraling met het gebruik van een donkerblauw kleurenpalet en een eigentijds lettertype. De nieuwe huisstijl straalt deskundigheid uit en benadrukt de persoonlijke aandacht die het bedrijf aan haar klanten biedt.

Ook jouw huisstijl laten maken of bijwerken door Finnmedia?

Wil jij ook een huisstijl die past bij jouw merkverhaal en die jouw bedrijf onderscheidt van anderen? Dan kan Finnmedia jou helpen! Als grafisch ontwerper voor bedrijven, organisaties en overheden, hebben wij jarenlange ervaring in het ontwikkelen van visuele identiteiten. Met groot enthousiasme focussen wij ons op zowel 2- als 3-dimensionale vormgeving en op nieuwe media. Wij helpen jou graag met het ontwikkelen van een unieke huisstijl die aansluit bij jouw merkverhaal en doelgroep. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek, waarin wij onze ziens- en werkwijze nader kunnen toelichten.

Wij helpen u graag!