Hoe je de consistentie van jouw huisstijl kunt bewaken en doorvoeren in alle uitingen

Een sterke huisstijl hebben is essentieel voor een herkenbare en professionele uitstraling van jouw bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat deze huisstijl consistent wordt doorgevoerd in alle uitingen? Hieronder vind je een aantal punten die essentieel zijn voor jouw huisstijl. 

  1. Definieer de huisstijl van jouw bedrijf

Voordat je begint met het bewaken van jouw huisstijl, is het belangrijk om deze eerst goed te definiëren. Welke kleuren gebruik je, lettertypes en andere elementen die bij jouw huisstijl horen? Documenteer deze gegevens en verwerk deze in een huisstijlhandboek. Dit handboek dient als leidraad voor iedereen die betrokken is bij het maken van grafische en visuele creaties voor jouw bedrijf.

  1. Communiceer je huisstijl

Niet alleen is het belangrijk om je huisstijl vast te leggen in een huisstijlhandboek, het is ook van belang om deze te communiceren naar alle betrokkenen. Denk hierbij aan medewerkers, maar ook aan externe partijen zoals drukkerijen en webdesigners. Het is belangrijk dat deze partijen en personen ervan op de hoogte zijn om zo de juiste kleuren en lettertype te werken in toekomstige creaties. 

  1. Maak gebruik van templates

Het gebruik van templates is een handige manier om de consistentie van jouw huisstijl te bewaken. Maak bijvoorbeeld templates voor visitekaartjes, e-mails of presentaties. Door templates te gebruiken hoef je niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden en bespaar je enorm veel tijd. 

  1. Maak een checklist

Om ervoor te zorgen dat alle uitingen voldoen aan de richtlijnen binnen jouw huisstijl, is het handig om een checklist te maken. Deze checklist bevat de belangrijkste elementen van je huisstijl. Door deze checklist te hanteren, weet je zeker dat alle uitingen consistent zijn en dat er geen belangrijke elementen ontbreken.

  1. Zorg ervoor dat je regelmatig evalueert 

Tot slot is het belangrijk om eens in de zoveel tijd, te evalueren of jouw huisstijl nog steeds past bij jouw bedrijf en of deze nog consistent wordt doorgevoerd. Pas indien nodig het huisstijlhandboek aan en communiceer deze aan alle betrokkenen.

Ook jouw huisstijl laten maken of bijwerken door Finnmedia?

Wil jij ook een huisstijl die past bij jouw merkverhaal en die jouw bedrijf onderscheidt van anderen? Dan kan Finnmedia jou helpen! Als grafisch ontwerper voor bedrijven, organisaties en overheden, hebben wij jarenlange ervaring in het ontwikkelen van visuele identiteiten. Met groot enthousiasme focussen wij ons op zowel 2- als 3-dimensionale vormgeving en op nieuwe media. Wij helpen jou graag met het ontwikkelen van een unieke huisstijl die aansluit bij jouw merkverhaal en doelgroep. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek, waarin wij onze ziens- en werkwijze nader kunnen toelichten.

Wij helpen u graag!