HELP MIJN URL’S ZIJN ZO LANG!

Heb jij ook zo vaak last van lange URL’s, welke je in een posts of artikel moet verwerken? Deze lange URL’s zijn ook een doorn in het oog voor elke graphic designer. Stel je wilt een leuke bericht via Twitter, met daarbij een URL, de digitale wereld in posten. Dan bent je bij Twitter zeer beperkt qua aantal karakters. Hoe korter de url link is hoe meer je kwijt kan als boodschap in jou bericht. Ook in de offline communicatie kom je deze  lange URL’s ook vaak tegen. Zoals in Magazines, brochures, flyers en Posters. Gelukkig is daar al heel lang geleden een mooie oplossing voor uitgevonden. Je kan deze nu zelf makkelijk online korter maken. (zie stap1 t/m 2)

Krijg meer klikken met deze aangepaste URL-links
Maak van jou URL links een krachtige marketingstool. Je kan jou URL’s vervangen door de door jou eigen gekozen korte domeinnaam, waardoor jou links consistent herkenbaar zijn over alle kanalen heen. Het is bewezen dat ze zo krachtig kunnen zijn dat bedrijven die ze gebruiken tot 34% meer klikken ontvangen.

Hoe maak je een verkorte URL?
Er zijn meerdere online diensten waarbij je gemakkelijk en snel je URL kan inkorten. Voor het simpel inkorten van de URL is het vaak al gratis, maar wil echt meer uit deze tool halen om de URL geheel naar jou eigen hand te zetten dan kost het een bepaald bedrag per maand. Daarbij kan je ook gelijk zien hoe vaak de URL gebruikt word door het aantal clicks te meten.

Hierbij een aantal handige online tools:

Hieronder lopen wij stap voor stap door hoe het werkt. Wij laten jou nu zien hoe het werkt bij TinyURL.

STAP 1

STAP 1 - TinyURL

Kopieer en plak hier jou lange URL in.

STAP 2 - TinyURL

Druk dan op Make TinyURL!

STAP 2

STAP 3 - TinyURL

Nu zie je de verkorte TinyURL verschijnen deze kan je nu makkelijk kopiëren of gelijk delen via diverse social media kanalen.

Wij hopen dat we jouw zo een beetje op weg heb kunnen helpen bij het in korten van lange URL’s. Wil je nog meer van dit soort leuke inspiratie of tips krijgen! Hou dan één van de social media kanalen in de gaten. Daar zullen we vaker nieuwe inspiratie en leuke tips delen.

Uiteraard mag je deze tip ook delen met jou volgers. Dat gaat heel makkelijk door op een van de onderstaande buttons te drukken.

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Wij helpen u graag!