Een website laten maken voor jouw startup? Hier moet je op letten!

Ga jij in 2023 een nieuw bedrijf of merk lanceren? Gaaf! Dan staan je een heleboel nieuwe dingen te wachten. Voor veel bedrijven is het hebben van een goede website essentieel. We vertellen je dan ook graag waar je op moeten letten bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website voor je startup.

1. Website ontwerp en layout

Het eerste wat mensen zien als ze je website bezoeken, is het ontwerp en de layout. Zorg ervoor dat de website er professioneel uitziet en gemakkelijk te navigeren is. Gebruik een heldere opmaak en consistente kleuren en typografie.

2. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Je wilt dat mensen je website kunnen vinden wanneer ze zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Zorg ervoor dat je website SEO-vriendelijk is door gebruik te maken van relevante zoekwoorden, meta-tags en goede URL-structuur.

3. Responsive design

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om online te gaan, dus het is belangrijk dat je website goed werkt op verschillende schermgroottes. Zorg ervoor dat je website responsive is, zodat het er goed uitziet op zowel desktop als mobiele apparaten.

4. Domeinregistratie en webhosting

Je moet een domeinnaam kiezen en een webhosting provider kiezen om je website op te plaatsen. Zorg ervoor dat je een betrouwbare provider kiest die goede uptime en ondersteuning biedt.

5. Content management systeem (CMS)

Als je regelmatig inhoud wilt toevoegen of wijzigen op je website, is het gebruik van een CMS een goede keuze. Kies een CMS dat gemakkelijk te gebruiken is en goed aansluit bij de specifieke eisen van je website.

6. E-commerce functionaliteit

Als je producten of diensten wilt verkopen via je website, dan moet je e-commerce functionaliteit toevoegen. Kies een platform dat gemakkelijk te integreren is met je website en die biedt de mogelijkheid voor betalingen en verzending.

7. Beveiliging

Beveiliging is belangrijk voor elke website, vooral als je e-commerce functionaliteit hebt. Zorg ervoor dat je een SSL-certificaat hebt geïnstalleerd om de gegevens van je klanten te beschermen.

8. Integratie van sociale media

Het integreren van sociale media op je website kan helpen om je bereik te vergroten en betrokkenheid te creëren. Zorg ervoor dat je de social media-accounts van je bedrijf op je website kunt delen en dat bezoekers gemakkelijk kunnen delen van je inhoud op hun eigen social media-accounts.

9. Analyse en rapportage

Het is belangrijk om te weten hoe je website presteert en hoe bezoekers je website gebruiken. Gebruik een tool zoals Google Analytics om het verkeer op je website te volgen, de bronnen van verkeer te identificeren en de prestaties van je website te meten.

10. Testen en lancering van de website

Voordat je je website lanceert, is het belangrijk om deze grondig te testen op technische problemen en gebruiksvriendelijkheid. Laat ook een aantal gebruikers testen en vraag om feedback. Zorg ervoor dat alles werkt zoals het hoort voordat je de website lanceert.

Website laten maken voor jouw startup?

Ben jij klaar om je online zichtbaarheid te vergroten en je bedrijf naar de volgende fase te brengen? Neem dan nu contact op met finnmedia.nl en wij helpen je met het ontwerpen en bouwen van een professionele en effectieve website voor jouw startup!

Wij helpen u graag!