HOE ZIT DAT MET QR-CODES!

De QR-code is bijna niet meer weg te denken uit onze dagelijkse offline communicatie uitingen. Vooral in de Corona periode is deze nog populairder geworden dan ooit. De QR-code is een super tool welke een makkelijke connectie legt tussen jou offline en online communicatie. Het enige wat je ervoor nodig heb is een mobiele telefoon met ingebouwde camera en welke verbonden is met het internet. De huidige generatie
telefoons is al standaard voorzien van een QR Software. Mocht je een oudere typt telefoon hebben dan kan het zijn dat een QR app voor moet downloaden. Hoe check je dit? Open je camera op je mobiel en hou deze dan voor een QR-code. Als het goed is ga je nu zien dat hij de QR-code herkent. Is dit niet het geval dan heb je echt een QR-code app nodig. Deze staat in de app store en zijn meestal ook gratis. In het dagelijks leven kom je ze al heel veel tegen op bijvoorbeeld posters, visitekaartjes, productverpakkingen raambestickering, je kan het zo gek niet bedenken of er zit een QR code op. Dit met als doel gemakkelijk een geïnteresseerde naar een bepaalde site te kunnen loodsen. Zo kan er makkelijk informatie geteeld worden via de mobiel.

Waar komt de QR-code van dan?
De QR-code is al in 1994 ontwikkeld door een Japans bedrijf Denso Wave. De letter QR staan voor quick response oftewel snel antwoord. De QR-code werd in het begin alleen maar gebruik in Japan in de auto industrie. Omdat men in Japan al gsm-telefoons had met geintergreede camera en verbonden met het internet, konden ze zo op een hele snelle manier hun product informatie scannen. In een later stadium volgden de rest van de wereld.

Waar kan de QR-code voor inzetten?
De QR-code is voor meerdere doeleinde te gebruiken. Hierbij een mooi overzicht van de meest gebruikte QR-codes:

  • QR met URL link
  • QR met email een vraag
  • QR met V-Card (contact gegevens)
  • QR met WiFi Verbinding
  • QR met Uitnodiging Event
  • QR – Click and Collect

Hoe maak je een QR-code?
Eigenlijk gaat dat best simpel. Zoek in Google op ‘QR code maken’ en er verschijnen meerdere online
QR-code generators. Deze zijn gratis en/of betaald. Bijvoorbeeld bij www.gratisqrcode.nl kun je al heel veel diverse leuke gratis QR-codes maken.

Kortom maak je klanten nieuwsgierig en plaats een QR-code waar je maar wilt. Maar doe het wel met een missie.  Mensen kijken en scannen ze. Zo creëert je je echt awareness. Zeker als er achter de QR-code een mooie kennismakingsactie hangt.

Zie hieronder wat mooie voorbeelden hoe de QR-Code wordt toegepast.

Wij hopen dat we jouw zo een beetje op weg heb kunnen helpen wat QR-codes voor jou kunnen betekenen. Wil je nog meer van dit soort leuke inspiratie of tips krijgen! Hou dan één van de social media kanalen in de gaten. Daar zullen we vaker nieuwe inspiratie en leuke tips delen.

Uiteraard mag je deze tip ook delen met jou volgers. Dat gaat heel makkelijk door op een van de onderstaande buttons te drukken.

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email

Wij helpen u graag!