HOE WERKEN DIE #HASHTAGS?

Een hashtag is een woord of zin die wordt voorafgegaan door het #-symbool, bijvoorbeeld #sport, #reizen, of #marketing. Het gebruik van hashtags in social media posts is een manier om je post te categoriseren en te koppelen aan een specifiek onderwerp of gesprek dat op dat moment plaatsvindt.

Wanneer iemand op een hashtag klikt, worden alle posts weergegeven die dezelfde hashtag gebruiken. Dit is handig omdat het mensen helpt om content te vinden die hen interesseert. Het maakt het ook gemakkelijker voor gebruikers om posts van anderen te vinden en zich aan te sluiten bij de discussie.

Hashtags kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Categoriseren van content: Een hashtag kan worden gebruikt om een post te categoriseren op basis van het onderwerp of de inhoud. Bijvoorbeeld, een post over reizen kan de hashtag #travel gebruiken om aan te geven dat het gaat over reizen.


 2. Evenementen promoten: Organisatoren van evenementen kunnen hashtags gebruiken om hun evenement te promoten en mensen aan te moedigen om posts over het evenement te delen. Bijvoorbeeld, een concert kan de hashtag #concert gebruiken om deelnemers aan te moedigen om hun ervaringen te delen.


 3. Sociale bewegingen en activisme: Hashtags kunnen ook worden gebruikt om steun te betuigen aan sociale bewegingen en activisme. Bijvoorbeeld, de hashtag #BlackLivesMatter wordt gebruikt om solidariteit te tonen met de beweging voor raciale gerechtigheid.


Door het gebruik van hashtags kunnen gebruikers gemakkelijker content vinden die relevant is voor hun interesses en kunnen ze deelnemen aan een gesprek over een specifiek onderwerp. Het gebruik van hashtags is daarom een belangrijk onderdeel van social media en kan helpen om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en de zichtbaarheid van een post te vergroten.


UITLEG HOE JE VERSCHILLENDE #HASHTAG KAN MAKEN

Hierbij geven we een mooi voorbeeld hoe je de diverse onderwerpen kan voorzien van hashtags om zo je online vindbaarheid te versterken:

Stel je organiseert een communicatie beurs in de RAI Amsterdam op 29 september 2023 dan zou je de volgende verschillende hashtags voor een communicatiebeurs in de Amsterdam RAI op 29 september 2023:

 1. Algemene hashtag: #CommBeurs2023

 2. Hashtag voor het thema van de beurs: #FutureOfComms

 3. Hashtag voor de Amsterdam RAI-locatie: #RAIamsterdam

 4. Hashtag voor de specifieke datum van de beurs: #29sept2023

 5. Hashtag voor specifieke sprekers of bedrijven die aanwezig zijn op de beurs: #KeynoteSpeakers en #IndustryLeaders

 6. Hashtag voor interactieve sessies of workshops: #InteractiveSessions

 7. Hashtag voor beursvloer-activiteiten: #ExpoFloorFun

 8. Hashtag voor netwerkmogelijkheden op de beurs: #NetworkingOpportunities

Door verschillende hashtags te gebruiken, kunnen deelnemers aan de beurs en andere geïnteresseerden gemakkelijk specifieke informatie over het evenement vinden en deelnemen aan gesprekken op sociale media. Zorg er wel voor dat de hashtags uniek en relevant zijn om een effectieve online aanwezigheid te garanderen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Wij helpen u graag!